Hello hello.
Måste bara få gnälla av mig lite tror jag. Har gått hemma nu i 4 veckor å nu känner jag verkligen att de börjar å suga. Jag känner mig pigg i benen som vill göra nåt men huvet e helt slut. Har grejer å göra här hemma men hittar verkligen orken till å göra nåt. HJÄLP MIG!!!
Tycker verklien inte de e roligt å va sån här, men jag orkar inte göra nåt åt de heller.
Men men, jag får väl helt enkelt ta å leta fram orken snart.

Annars e väl allt bra, eller hyffsat iaf.
Snart e de mars iaf å jag läste i morse att våren är på väg =) De gillar vi enormt mycket.
Sist jag skrev va ju för 2 veckorsen då jag skrev om vårat badrum. De va tråkiga nyheter, men blev lite glad när hjärtat kom hem sen vid halv 2 typ med fina blomor =) Då blev man på lite bättre humör. Efter ett samtal han skulle göra så åkte vi sen å köppte oss en tassimo. Vi har prata å kollat på en jätte länge å funderat å köpa hem en, å nu gjorde vi äntligen det.

Min pappa ringde nu i söndags å tjöta lite. Va ett tag sen jag prata med han nu. Han berättade att hans tanta skulle byta tillbaka till sitt gammla jobb igen där hon reser väldigt mycke å att hon skulle resa till USA i början på maj. Han har ju alltid velat åka dit å pratat om å hänga med henne i så fall. Men med tanke på att de va i maj så blev han lite orolig då jag ska ha bebis i maj å fråga när de va då han hade glömt datum. Men de va ju lugnt att dem åker i början på maj för bebisen e ju beräknad Dden 21 maj. Kom på de att då kan ju jag å Tony skriva en shopping lista som pappa kan få handla till oss då =) Hehe
Pappa skulle ha ringt igår kväll igen då han ringde mig under dagen igår å fråga massa saker om min kamera. Haha han har fått för sig att han ska gå å köpa sig en systemkamera nu =)
Så får väl se om han hör av sig senare idag å ställer mer frågor.

Igår köpte vi en spjälsäng =) Eller aa vi ska hämta hem den imon kväll. Ska bara köpa en madrass till de, sen kan man bädda sängen =) Fast vi behöver ju inte göra de nu äändå, e ju ett bra tag kvar =( Å med tanke på att vi bor i en liten 2:a så får vi vänta lite med å sätta ihop den å spara ytan å bestämma oss för hur vi ska ha de i sovrummet med allt. Segt.
Hade velat ha en 3:a nu så man hade kunnat göra ett litet barn rum, eller ställa in alla grejer där iaf då bebisen ändå kommer sova hos oss i början.
Det ska väl lösa sig till slut med lägenhet hoppas jag. Det ska väl lösa sig precis som allt annat.

Nä nu ska jag gå å kolla vad man ska hitta på å laga för mat idag.
Så ha det så bra så får vi hoppas på att de kommer å bli mer skrivande snart

VECKA 29, 84 dagar kvar =)

Barnet
Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden ca 26cm från huvud till stjärt.
Hjärnan ocg de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mer i vikt. Barnet fortsätter att sträcka sig och sparka men har nu inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kotrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.

Mamma
Du kan känna ett visst obehag av att alla organ trängs undan av magen och barnet. Och du kan känna dig tung och trött ibenen, vila mycket. Använd gärna stödstrumpor. Glöm inte mellanmålen. Skriv ner dina tankar om att vänta och föda barn i en födelseplan. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig och att ta med till förlossningen.

Partner
Under den här perioden är det bra om ni på allvar börjar planera inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det kan handla om att inreda en barnkammare, köpa skötbord, vagga och spjälsäng. De flesta återförsäljarna av barnvagnar har 12 veckors leveranstid så det är hög tid att beställa nu.


Eller inte...
Fan jag känner verkligen att jag e riktigt duktig på de här med å blogga. Eller??

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig att den skulle bli =(
Jag skulle ha gått upp i morse å städat, å satt mig här för å fortsätta på där jag sluta sist, å lite till.
Men istället så blev de att man städa ytterst lite å satt bara framför datorn å snoka runt på allt. Beställde hem en ny jacka förut med, men känns bra onödigt eftersom jag ändå inte kommer å kunna knäppa den över magen nu ändå =( Men sen till hösten iaf. Får väl lägga upp en bild på den.

En sån här blev de =) Tyckte den va snygg, så den ville jag ha hem.

Men till de tråkiga som hände förut idag.
Det skulle komma hit ett par gubbar på besiktning av lägenheten förut för å kolla vattenläkor å sånt (kan ju säga då att vi bor i en bostadrätt) En gick in å kolla badrummet å den andra gick till köket för å kolla där å ut på ballkongen. Sen kom han från badrummet ut å kolla på mig å sa att vi hade fukt i badrummet å fråga om vi visste de, vi har misstänkt de sa jag då. Så de blir ju billigt å bra nu av alla tider oxå.
Jag hoppas ju nu bara att vi kan slippa stå för de å att styrelsen kan ta de, då vi inte har gjort nåt med badrummet å inte dem förra ägarna heller. Så då e de ju efter att styrelsen gjorde en standard grej för många årsen. För då åker väl dem på de? Eller??
Varför skulle de komma nu????

Nä nu ska jag lägga mig en stund på soffan å vila lite tror jag.
Så hoppas att alla andra får en bättre dag än vad jag haft hitills.
Bay bay

Idag blev de lite väl tidig morgon då jag vaknade mellan halv 4-4 i morse. Inte okey =( Hade gärna velat sova nån timme till iaf. Men nä nä. Va ju bara till å gå upp å gå på toa då de ligger nån å sparkar å trycker mot kisseblåsan. Tänkte att om jag lägger mig å läser lite så kanske jag kan somna om igen, men nä. Då blev jag ju ännu piggare så de va väl lika bra å gå upp då. Gick å kissa igen å satte igång te vatten. Mmm älskar en kopp te på morgonen. När jag går in i sovrummet igen så låg de nåt svart på sängen där jag legat, jag log lite å titta på hunden Dogge å fråga va han gjorde där, hehe =) Han e för go den hunden. Han vifftar på svansen å blir glad å försöker lägga sig på rygg när jag sätter mig brevid honom. E så mysigt med hund, hade gärna velat ha hund men har inte tid till de. Får nöja mig med å låna mammas å lill syrrans hund ibland. De funkar lika bra de oxå. Hade gärna lagt upp en bild på han så ni får se hur han ser ut, han e en jätte fin stor blandras. Men sitter vid min mammas dator nu som inte har några bilder å jag får inte igång internet på min data här nere så får bli en bild senare. Kan nog lägga upp en från mobilen sen.
Nu ska snart min lilla syster gå upp för att gå till skolan =) Hon har snart gått sitt första år på gymnasiet. Hon läser till målare i gbg, stolt stora syster =) Hon e så duktig. Men va tiden går fort, kan inte fatta att hon e så stor som hon e nu. Fatta va gammal jag börjar känna mig. 26år om ett halv år å gravid, har sambo å flyttat från lilla Lerum till Borås. De trodde man aldrig. Nä nu får jag nog gå å kolla så hon går upp så hon inte missar bussen. BRB Så nu e hon uppe =) Ska man skriva om veckan som gått kanske. Har ju gått hemma nu sen en vecka tillbaka. Skriver lite kort vad jag har gjort dag för dag.

Måndag 30/1 Sista dagen jag samåkte med min gubbar till jobbet =( Näst sista dagen å arbeta. Va en bra dag då man kände sig rätt pigg för ovanlighetensskull. Väl hemma efter jobbet hade jag tänkt att jag skulle baka en del muffins till jobbet, men de blev inte så. Jag ringde istället å prata med min mor vilket va lite roligare. Så de fick bli till å slänga ihop sockerkakor till jobbet istället. Gjorde 2 stora runda å 2 hjärtformade å sedan en rosa glace å en blå glace å lägga på å lite strössel i olika former å färger. Blev riktigt bra. Sen blev de en snabb dusch å sedan rakt i säng för då va jag döds trött å somna nästan med en gång.

Tisdag 31/1 Sista dagen =) Kändes skit konstigt å tänka så, nu va ju äntligen dagen här som man längtat efter å haft nedräkning till sen långt innan jul. Visst känns de tidigt å få gå hem redan när man är i vecka 25, men va ska man göra när man blir avstängd från jobbet å inte kan bli omplaserad? Då jag jobbar fortfarande i Lerum så tycker jag väl inte att de gör mig nåt för då slipper jag gå upp tidigt på morran för att åka å jobba å komma hem efter kl 17 å inte orka nåt då man vart helt slut i kroppen. Så tycker jag att de har vart riktigt gott nu. Men men åter till dagen så kan man skriva mer sen ;) Sista dagen gick hyffsat fort måste jag säga, trotts att de va en tisdag ( veckans segaste dag) De gick fort till krukost kl 9 å sen sa de smack så va kl halv 1, dags för lunch. Sen vid 3 blev de fika för alla. Eller aa alla för oss på "golvet" så att säga. Då jag hade färgerna på kakorna så började alla med vad de skulle bli för en som kommer ploppa ut sen å sa då att den rosa gick väldigt fort så då skulle de bli en tös å sen började dem gissa på datum å kön. Så då bestämde sig min chef för att dem skulle göra en lista å sattsa en 20 var på datum å kön. Jag sa att jag gärna ville ha den listan sen för å se va dem tror, å de skulle jag få men jag skulle inte få se vem som sagt vad. Typiskt. Men kommer ju ihåg vad några sa för datum å så iaf. Sen efter fikan så gick man runt till lite folk å prata med dem å sen vid 4 va de hemgång å då blev de kramkalas. Väl hemma sen tror jag inte att jag gjorde så mycke förutom å stängde av alla klockor på mobilen för att man inte behöve gå upp nåt mer =)

Onsdag 1/2 Gick upp strax efter Tony (min sambo)gått till jobbet vid halv 7. Låg å drog mig lite å sen bestämde jag mig för att gå upp. Sen gjorde jag mig i ordning för att åka ner till knalleland vid 11 för att möta upp en kompis som oxå e gravid å ta en fika. Men de blev mer en lunh vid 12 halv 1 då vi inte kände oss så fika sugna när vi va där. Gick runt lite å kolla på massa saker, nästan bara baby kläder hehe =) Tjöta en massa å sen vid 2 halv 3 så åkte man hem å la sig en stund, va sjukt gött å kunna göra de. Åkte å hämta Tony vid halv 6 å sen hem fort för å äta å sen iväg igen. Tony skulle ner till en kompis å kolla lite boll å jag skulle hem till en kompis på mary kay party. De blev en rolig å lyckad kväll med massa tjejor =) Sen vid 9 ungefär så va de dax att åka hem å lägga sig, plocka upp Tony på vägen oxå.

Torsdag 2/2 Ner till barnmorskan kl 10 som jag inte vart hos sen jag va i vecka 10. Allt gick jätte bra å såg bra ut, de ända va väl mitt järn värde som inte såg så bra ut. Men de hade jag nästan räknat med. Barnmorskan fick sig en rehjäl spark av den lille när hon skulle mäta livmorden, men de va väl för att hon väckte den när hon skulle känna vart å hur den låg innan. Hon/han /det tyckte väl inte om de när den låg å sov så gott =) hehe, å jag bara låg där å höll på å skratta ihjäl mig. Efter en timme va man klar där å då åkte jag hem å åt lite då jag började bli hungrig å de va typ dags för lunch eftersom jag gått upp tidigt å ätit, efter de tog jag mig en powernap å sen åkte jag iväg å handla. Precis när jag hade kommit hem så ringde Tony å fråga om jag kunde komma å hämta han vid 2. Då han hade ont i nacken för att gjorde sig illa på träningen dagen innan. Men han ångra sig sen så att ag skulle hämta han vid halv 3 istället. Snäll som man e så åkte man å hämta han, blev en sväng in på netto sen på vägen hem å köpte go saker å sen hem å slängde på en film, som senare blev två filmer.

Fredag 3/2 Åkte ner till knalleland vid 10 för å träffa 2 kompisar för en fika. Måste ha sett lite roligt ut när vi alla 3 är gravida å kommer in så tidigt till ett cafe å köper go saker hehe. Men vi hade trevligt med massa tjöt å skratt. Sen vid 1 åkte man hem å la sig (powernap) Har blivit en hel del med de. Sen vi 2 va de dax för nästa fika med en kompis haha. Blir en massa fika nu när man e hemma. Ner till knalleland igen å in på samma cafe. När jag väl får syn på han så ser jag att han har med sig en tjej åde va hans kusin (som för övrigt oxå e gravid) som jag inte träffat på ett tag. De va riktigt roligt. Blev en massa tjöt å timmen bara flög iväg. När kl va 15:40 ungefär skulle dem åka hemåt å då ringde jag Tony för å fråga om jag skulle plocka upp han men det behövdes inte så då åkte jag hem å börja lite smått med maten. Sen när han kom hem så fick han ett jätte ryck å skulle börja tvätta å städa å ha sig. Visst skit gött jag slapp göra de, hehe. 

Nä nu orkar jag inte skriva så mycke mer om veckan just nu. Men återkommer senare med uppdatering.
Hej svejs

Idag blev de tidigt å gå upp. Orkar inte skriva så mycke nu så kommer å skriva om veckan lite senare tror jag när de finns mer tid.